Bakdagar

Bakar väldigt sällan. Det händer i stort sett adlrig. Inte mer än till jul. Men igår bakade jag en limekaka. I stort sett likadant som sockerkaka, fast man tillsätter rivet skal från lime och pressad limesaft. Supergott!! :-) Något som jag starkt kan rekomendera.
Idag svängde jag ihop en annan kaka, enklare kan man inte göra det för sig.

Det här behöver du:
200 g margarin
3 ägg
3 dl socker
3½ dl glutenfri mjölmix
4 msk kakao

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda ägg och socker med en slev i en bunke, bara så det blandar ihop sig. Tillsätt mjölet blandat med kakaon och till sist margarinet.
Täck en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter.
Lått svalna en stund och skär sedan upp i lagom stora bitar.
Tips! Använd gärna en pizzaslicer till dessa typer av kakor.

De blev supergoda och stal inte många minuter utöver gräddningstiden för mig.

Prova gärna. Man kan säkert göra dem med vetemjöl också, men då kanske man skulle ta ca 2½ dl mjöl...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0