Alla hjärtans-tårta

Tårtan blev fin. Men men är lite besviken. Min tanke var att det skulle vara vit marsipan på tårtan, men det finns inte att få tag på i vanliga affärer (!?!?). Då gjorde jag egen sp (sugarpaste). Den är gjord på gelatinpulver smält i vatten, florsocker, matolja och vit sirap. Det var första gången jag gjorde det och jag antar att jag hade i lite för mycket florsocker, för när jag skulle kavla ut den kändes den för torr och gick inte att kavla ut så mycket som jag hade velat.
Det stod i receptet att man hellre skulle ha för lite flocksocker än för mycket, men det är inte lätt att veta vad som är för mycket första gången.
I vilket fall så slutade det med att jag slängde sp:n åt fanders. Men förutseende som jag är hade jag köpt grön färdigutkavlad marsipan ifall sp:n skulle misslyckas.

Men man får tänka sig bilden på tårtan med vitt underlag istället. Allt annat på tårtan har jag gjort själv. Fyllningen är hallonpuré och vitchokladmousse, det blev supergott. Har aldrig testat den fyllningen innan, men det får jag göra om :-)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0